May

Okulumuz 1/C Sınıfı Küçük Zeybekleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar.

May

28.04.2023 Cuma günü okulumuzda Bahar Şenliği düzenledik. Şenliğimiz; Saygı Duruşu,İstiklal Marşı'mızın okunması ve Okul Müdürümüz Halit Yılmaz TURHAN'ın konuşmasıyla başladı. Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları etkinliklerini, büyük bir coşku ve gururla sundular. Şenliğimize çevre halkı ve velilerimiz büyük bir ilgi gösterdiler. Akşemsettin İlkokulu Ailesi olarak bu güzel şenliği hazırlayıp sunan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıl dönümünü, 23 Nisan UIlusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'mızı büyük bir coşku ile kutladık.

Mrt

Etwinning projesi Türkiye Azerbaycan ortaklığında 2 ülke İzmir,İstanbul,Isparta,Mardin,Bursa,Erzincan olmak üzere 6 şehrimiz ve 9 öğretmenin katılımıyla şubat ayında çalışmalarına başlamıştır. Kuruculuğunu 1/A Sınıfı öğretmeni Erin ÇAĞLAR ile Azerbaycan ortağı Firengiz VELİYEVA ile yürüttüğü projede 7-11 yaş grubu öğrencilerine insan ilişkilerinde bir takım sihirli sözlerin ne kadar değerli olduğunu hissettirmek,bu konuda empati yeteneğini geliştirmek için çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.

Mrt

eTwinning projesi Doğa Günlüğüm (My Nature Dıary) Türkiye, Romanya ortaklığında 2 ülke, İzmir, Hakkari, Konya, Ankara, Bursa, Antalya ve Rize olmak üzere 7 şehrimizden ve 11 öğretmenin katılımıyla mart ayında çalışmalarına başlamıştır. Projeye katılan okulumuz öğretmenlerinden 3/D sınıfı öğretmeni Dilek Tuğan öğrencileriyle birlikte doğayı araştırıp inceleyerek bir doğa günlüğü hazırlayacaklardır.

DÜNYALAR BENİM OLSUN / THE WORLDS BE OURS

eTwinning projesi Türkiye, Azerbaycan ortaklığında Ürdün, İtalya, Gürcistan ve Romanya olmak üzere 6 ülke, İzmir, Şanlıurfa, İstanbul, Samsun, Denizli, Ankara, Karabük olmak üzere 7 şehrimizin ve 16 öğretmenin katılımıyla şubat ayında çalışmalarına başlamıştır. Proje ortaklarından okulumuz 1/A sınıf öğretmeni Erin Çağlar ve proje kurucusu okulumuz öğretmenlerinden 3/D sınıf öğretmeni Dilek Tuğan, kurucu ortağı Azerbaycan Gülşan Haciyeva ile birlikte yürüttüğü projede 6-16 yaş grubu öğrencilerine doğayı anlatıp toprağı tanıtarak tohumlar yeşertmişlerdir. Nesli tükenen ve tükenmekte olan hayvanları araştırılıp sunulmasını, atık malzemelerin atık olmadığına farkındalık oluşturmuşlar ve geri dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmeye başlamışlardır. Suyun önemine değinen ve sıfır atık, iklim değişikliği ve karbon ayak izi konularında eğitimlerini alıp etkinliklerini web2.0 araçlarıyla gerçekleştiren öğrenciler doğaya verilen zararları durdurulmayı ve doğayla yeniden barışmayı hedeflemektedirler.