Ekm

Fotoğraf yarışmasının konusu " ÖĞRETMEN GÖZÜYLE EĞİTİM – ÖĞRETİM" dir.

2) AMAÇ

Öğretmenlik mesleğinin eğitim-öğretim alanlarındaki rolünü ortaya koymak. Öğretmenlik mesleğinin yüceliğini sergilemek. Öğretmen gözüyle sevgi ve duyguyu anlatan: Öğretmen-öğrenci ilişkisi, öğretmen meslektaş ilişkisi, öğretmen okul mekân ilişkisi, öğretmen veli ilişkisi, öğrenci veli ilişkisi bu süreci yaşayan, hedef kitle öğrenciler ile süreci kılavuzlayan öğretmen, etkinliklerin yürütüldüğü okul ve aile ortamı ile bu ortamlardaki ilişkileri fotoğraf yoluyla görsel hale getirerek Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılındaki durumu görsel arşive kazandırmak ve fotoğraf sanatı yoluyla ifade edebilmesini sağlamaktır.

3) YARIŞMA ORGANİZASYONU

Yarışma, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

4) YARIŞMANIN TÜRÜ
Sayısal (dijital) renkli veya siyah-beyaz fotoğraf olmak üzere tek kategorilidir. Renkli veya siyah-beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir.

5) KATILMA KOŞULLARI

5.1.    Yarışma, seçici kurul üyeleri ve onların birinci dereceden yakınları dışında, amatör veya profesyonel fotoğrafa meraklı ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışan tüm resmi ve özel oku/kurum  öğretmenlere açıktır.

5.2.    Yarışmaya katılım ücretsizdir.

5.3.    Her katılımcı en fazla 3 (Üç) adet eserle yarışmaya katılabilir.

5.4.   Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bu yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına yazılı izin almaları şarttır.

5.5.    Daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış fotoğraflar yarışmaya katılamaz.

5.6.    Daha önce ya da bu yarışmayla eş zamanlı yapılan bir yarışmada ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren görüntüleri ve/veya bir kısmının kroplanmasıyla oluşturulan fotoğraflar ile renk değişiklikleri yapılarak üretilmiş fotoğraflar yarışmaya katılamaz. Fotoğrafın sergilenmiş ve fotoğraf yarışması organizasyonu dışında yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez. Fotoğrafın bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış olduğunun ortaya çıkması durumunda katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

5.7.  Fotoğraflarda makul ölçülerde renk, kontrast, yoğunluk gibi düzeltmeler yapılabilir. Fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar ve/veya kolaj kabul edilmeyecektir. İstenen ölçülere uymak şartı ile yeni kadrajlama yapılabilir. Bu konuda jürinin kanaati esastır. Gerek duyulduğunda fotoğrafların ham hâlleri yarışmacıdan talep edilir. Katılım şartlarına uymayan fotoğrafların sahipleri hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

5.8.    Fotoğraf üzerinde tarih, isim, logo vb. gibi işaretler bulunmamalıdır. Kenar boşluğu ve paspartu olmamalıdır.

5.9.    Yarışmaya katılacak sayısal fotoğraflar; jpg/JPEG formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, gerekirse 10-12 sıkıştırma ile kaydedilecektir. Uzun kenarı en az 2400, en çok 6000piksel olacaktır. Yüklenecek fotoğraflar 2 ile 4 Mb aralığında olmalıdır.

Ekm

BUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI “CUMHURİYET 100 YAŞINDA” KONULU RESİM YARIŞMASI

KONU: “Cumhuriyet 100 Yaşında”

AÇIKLAMA:  İlkokul öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan yarışmada, resim ile Devlet, Vatan, Millet, Bayrak ve Cumhuriyet Sevgisini güçlendirerek duygularını görsel olarak ifade etmelerini sağlamaktır.

KAPSAM: Bu şartname Buca ilçesinde bulunan tüm resmi ve özel okullarda öğrenim gören İlkokul öğrencileri kapsamaktadır.

06 Ekim 2023:Yarışmanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullara duyurulması.

16  Ekim 2023:Eserlerin okul müdürlükleri tarafından bir dosya içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri ‘’bölümüne teslim edilmesi.

18 Ekim 2023:İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından eserlerin incelenip, ilk 3 (üç) belirlenmesi.

BOYUT : 35x50 resim kağıdı. 50x70 siyah fon kartonu ile paspartu yapılarak iki mukavva arasına konularak teslim edilecektir.

TEKNİK :Serbest teknik (pastel boya tekniği ,sulu boya tekniği ,keçeli boya tekniği ,kolaj tekniği v.b)

Ödül Töreni İlçe Milli Eğittim Müdürlüğünce  29 Ekim 2023  tarihinde Stadyumda yapılacaktır. Ödül alacak Öğrenciler ayrıca 27 Ekim 2023 tarihinde Stadyumda gerçekleştirilecek genel provaya katılacaklardır.

ÖDÜLLER

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk üç (3) dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir.