İZMİR / BUCA - Akşemsettin İlkokulu

Mrt

1 Mart Perşembe günü saat 13.30’da okulumuz toplantı salonunda Buca Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Psikoloğu Emre SÜNGÜOĞLU’nun sunumuyla “Aile İçi İletişim Becerileri” konulu veli semineri düzenlenmiştir. Ayrıca velilerimize rehber öğretmenlerimiz  tarafından "Mahremiyet Eğitimi" konulu video izlettirilmiştir.

"BİR YOLCUYA

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir."

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109 yılında Aziz Şehitlerimize saygı ile yad ederek andık. Törenimiz; Saygı Duruşu,İstiklâl Marşı'mızın okunması, Günün Anlam Ve Önemini belirten konuşmanın yapılması ile başlandı. Okulumuz 4. Sınıf öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu,günün anlam ve önemine uygun etkinlikleri büyük bir beğeni ile izledik.

Bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden Aziz Şehit ve Gazilerimizi minnetle anarız.

Ruhları Şad Olsun!

Mrt

İstiklâl Marşı'mızın yazılışının 103 yılını okulumuzda düzenlediğimiz törenle çoskuyla kutladık. Okulumuz 3. sınıflarının hazırlayıp sunduğu 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlİkleri çerçevesinde okulumuz bünyesinde düzenlemiş olduğumuz İstiklâl Marşı'mızı en iyi okuma yarışmasında ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik.

Öğretmen ve öğrencilerimiz yaptıkları sunumlarıyla, İstiklâl Marşı'mızın yarılış sürecini,Milli Mücadelenin o zor yıllarını bizlere bir defa daha hatırlattılar.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü silah arkadaşlarını,bütün gazi ve şehitlerimizi,Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u rahmet ve minnetle anarız. Ruhları Şad Olsun.

"Allah bu millete birdaha milli marş yazdırmasın!"

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuzdfa deprem tatbikatı gerçekleştirdik.İlk siren sesi ile "ÇÖK,KAPAN,TUTUN" u bütün öğrencilerimiz başarılı ile gerçekleştirdiler. İkinci siren sesi ile binayı öğretmenlerimizin rehberliğinde bütün öğrencilerimiz  çok kısa bir sürede tahliye ederek okul bahçesindeki toplanma alanında toplandık.

Şbt

Okulumuz 2-C Sınıfı,Yeşilay Bölge Müdürü Melike Hanım tarafından günün anlam ve önemine uygun olarak ağırlandı.Kendisine sonsuz teşekkür ederiz.

Şbt

Hayat bilgisi dersi "Güvenli Hayat" ünitesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye amiri Kansu Özertürk 2-D sınıfının minik öğrencilerine itfaiye ile ilgili minik bir eğitim verdi çocukların merak ettiği soruları cevapladı. Ekibi ile birlikte  böylesine güzel bir etkinlikte bizimle birlikte oldukları için kendisine ve ekibine çok çok teşekkür ederiz

Ock

Etwinning çalışmaları kapsamında bu sene 10 Türk ve 1 Azerbaycan ile yürütülmekte olan SÖZÜN Özü Atasözü projesinde,18.01.2024 tarihinde 2/A sınıf öğretmenimiz Erin Çağlar öğrencilerini diğer üyelerin öğrencileri ile buluşturdu.

2/A Sınıfı Oyun Saati Etkinliği

2/A Sınıfı Paylaşım Saati Etkinliği

2/A Sınıfı Sağlıklı Hayat Bahçeye bitki Ekimi

2/A Sınıfı Sağlıklı Hayat Spor Saati

Ock

2/C Sınıf öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte kardeş okul Kaynaklar köyü Zeki püskülcü ilkokulunu ziyaret ettiler.

Ock

Proje Adı: "Sözün Özü, Atasözü"

Proje Kapsamı: Projemiz 7-11 yaş grubu ilkokul düzeyindeki öğrencilerimizden oluşmaktadır. Proje dilimiz Türkçe ve Azericedir.

Projemiz 10 Türk ortak ve 1 Azerbaycan ortak ile yürütülmektedir.

Proje Amacı: Kültürel mirasımız olan atasözlerimizi geçmişten geleceğe taşımak, atasözlerini günlük yaşamda kullanımını arttırarak, entegre edilmesini kolaylaştırmak ve öğrencilerin atasözlerine karşı farkındalığını artırmayı amaçlamaktayız.

(2/A sınıf öğretmeni Erin Çağlar ın eTwinning projesi)

Ock

2/C sınıfı trafik kurallarını öğreniyorum konusunu trafik polisleriyle işlediler